Nyttårsnatt

Klokka nærmar seg 2:30 og det er mandag 1. januar 2018.

IMG_9576

Året som ligg bak er eg takksam for, året som ligg foran er fylt av ukjente moment. Nokre større enn andre. I år har eg feira nyttår heime hos familien på Stadt, og nok ein gong har eg fått vore med på tradisjonen vi har med å lese Gustav Jensen si bøn på nyttårskvelden. Dette er ei bøn som har vore med meg heile livet, og som kanskje særlig har vore ei trøst på tunge dagar. For uansett kor eg er, og korleis eg har det, så trur eg at mine tider er i Guds hender. Og nyttår er tid der det er greit å bli minna på det.

IMG_9695

Så eg tenkte det kunne vere ein fin start på 2018 å dele her:

«Vi kommer til deg, kjære himmelske Far, på denne årets siste  aften med takk og bønn. Igjen ligger et stykke av vår korte livsvei bak oss, og vi har kommet vel frem, for din trofaste hånd har ledet oss. Du har vært god imot oss og bevart oss på alle våre veier til nå. Og har det kommet prøvelser som kjentes tunge, så har du også i dem vært hos oss og styrket oss i tro og i tålmodighet.

cof

Vi sier med glede: Hittil har Herren hjulpet. Og vi bærer frem for deg vårt hjertes inderlige takk for hva du ga og for hva du tok. Vi vet at vi ikkje kan beholde de timelige goder du gir oss til glede og forvaltning. De er et lån som er oss betrodd og vi skal gjøre deg regnskap for dem.

IMG_0718

Himmelske far, tilgi oss all utroskap. Frels oss fra kjærligheten til det som forgår. Gi oss å søke det evige gode, så vi ikke forspiller vår tid og forfeiler vårt liv og fortærer vår kraft forgjeves. Lær oss, mens tidene går, å trakte etter det du vil gi oss. Vår tid er kort og snart rent ut, i dag eller i morgen, vi vet det ikke. Men det er vår trøst at du er med oss både i liv og død. Hos deg er det ikke forandring eller skiftende skygge.

IMG_0548

Herre, tenk fremdeles på oss i nåde, og la de dager og år vi ennå skal leve bli i din hånd. Vær med oss i det år vi nå trer inn , og slipp oss ikke og forlat oss ikke. Gi oss fremdeles dine gaver til dagen og veien. Send oss et godt og gledelig, et fredelig og fruktbart år.

IMG_0563

Men fremfor alt, gi nye hellige åndstider i våre hjerter og i vår kirke så du ikke forgjeves skal søke etter medarbeidere i vårt folk. Vi står ved inngangen til det nye år, vi løfter våre hender og våre hjerter og sier i Jesu navn: Gud bevare vår inngang og vår utgang fra nå og til evig tid. I Jesu navn være det gamle år endt, i Jesu navn det nye begynt. For om vi lever, så lever vi for Herren. Om vi dør, så dør vi for Herren. Enten vi lever eller dør, hører vi Herren til. Amen.»

cof

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s